Wzmocnij odporność przed drugą falą zachorowań!

Surowiec roślinny na odporność? – Z całą pewnością może być to ziele, kwiat lub korzeń jeżówki purpurowej. – Pobudza działanie układu immunologicznego, nasila proces fagocytozy, pobudza leukocyty do wydzielania substancji przeciwwirusowych (interferonów, głownie interferonu β). Wzrost aktywności makrofagów prowadzi do wydzielania interleukiny-1, która pobudza limfocyty do swoistej obrony organizmu. Ponadto jeżówka działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie oraz zwiększa wydolność oddechową. Wszystkie te właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się do zapobiegania i leczenia chorób dróg oddechowych. Ważne jest, aby preparaty z zielem jeżówki, np. syrop ziołowy Immunobon, stosować pulsacyjnie. – Przyjmować przez 7-10 dni, następnie zrobić 2-3 tygodnie przerwy i ponownie spożywać przez 7-10 dni. – Takie dawkowanie maksymalizuje efektywność stymulacji odporności.

Zwyrodnienia stawów i kręgosłupa a medycyna naturalna

W naszym Centrum ziołolecznictwa Ojca Grzegorza mamy wielu pacjentów ze zwyrodnieniami stawów i kręgosłupa. Te dolegliwości wymagają wielokierunkowego działania. Wykorzystujemy różne, naturalne metody, w zależności od diagnozy. Jeżeli chodzi o ludzi młodych to najczęściej przyczyna ich dolegliwości powodowana

Czytaj wiecej »

Otyłość a kryzys płodności

Jak powszechnie wiadomo otyłość jest przyczyną różnych schorzeń. Każdy wie o tym, że wpływa negatywnie na układ krążenia, przyspiesza powstanie cukrzycy oraz zwyrodnienie stawów. Mniej nagłaśniany jest problem dotyczący tego, że otyłość może być przyczyną

Czytaj wiecej »

Propolis – potęga natury

Propolis, czyli kit pszczeli, jest jednym z najsilniejszych naturalnych antybiotyków i leków przeciwwirusowych. Okazał się skuteczny w leczeniu schorzeń gardła i krtani. W badaniu pacjentów z zapaleniem gardła znaczącą poprawę lub wyleczenie stwierdzono u około 75% osób,

Czytaj wiecej »

Ryzyko raka a dieta

W czasie konferencji Nutrition 2022 live on-line przedstawiono wyniki obserwacji przeprowadzonej na 65 tys. kobiet po menopauzie. Stwierdzono, że zdrowa dieta roślinna bogata w produkty z pełnego ziarna, owoce, warzywa, orzechy, oleje roślinne, kawę i herbatę aż o 14% zmniejsza ryzyko

Czytaj wiecej »