Jakie zioła pomocne są w zawrotach głowy?

Artykuł ten wiąże się nierozerwalnie z tekstem zamieszczonym obok, gdyż unikanie upadków, które są konsekwencją zawrotów głowy są najlepszą profilaktyką złamań. Jakie surowce naturalne możemy wykorzystać w przypadku zawrotów głowy. Najważniejsze z nich to te, które poprawiają ukrwienie mózgu. Na czoło wysuwają się tutaj liść miłorzębu japońskiego i ekstrakt ze skórek winogron bogaty w Resveratrol.

W naszym Centrum Ziołolecznictwa zalecamy preparaty zawierające te surowce czyli Memobon i Resveratrol – esencja wina w kroplach. Istnieje tez grupa surowców naturalnych, które wspomagają metabolizm tkanki mózgowej, takich jak: EGCG zawarte w zielonej herbacie, ekstrakt z tarczycy bajkalskiej, kurkumina. Wszystkie te surowce oraz inne sprzyjające zdrowiu centralnego układu nerwowego znajdują się w preparacie DS complex. Warto zauważyć, iż wszystkie wymienione powyżej naturalne produkty mogą łagodzić szumy i piski uszne, które również często wynikają z zaburzeń ukrwienia. 

Więcej informacji na temat przyczyn zawrotów głowy znajdą Państwo w artykule „Zawroty głowy” w Bazie wiedzy na stronie www.bonimed.pl

Zioła na prostatę

Przerost prostaty, jak mówią statystyki medyczne, czeka prawie każdego mężczyznę. U jednego dojdzie do tego wcześniej a u drugiego później. Zioła mogą znakomicie poradzić sobie z opóźnieniem tego procesu, bądź też złagodzić dolegliwości. Najlepsze

Czytaj wiecej »

Zioła na zapalenie zatok

Jeżeli zachorujemy na katar, który po kilku dniach ustąpi to możemy przypuszczać, że mamy dobrą odporność na infekcje. Ale jeżeli jego skutkiem będzie zapalenie zatok, to będzie to świadczyć o tym,

Czytaj wiecej »

Styl życia a bóle miesiączkowe

Zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS) dotyka w mniejszym lub większym stopniu wiele kobiet. Nie jest to choroba, zatem stosowanie leków w jej przypadku budzi kontrowersje. Okazuje się, że działania niefarmakologiczne mogą również spowodować

Czytaj wiecej »

Zalety diety w leczeniu onkologicznym

Polscy naukowcy opracowali dietę, która zmniejsza ryzyko raka aż o 60%. Dieta oparta na owocach, warzywach, sokach i produktach mlecznych zmniejsza ryzyko raka piersi u kobiet i raka płuc u mężczyzn aż o 60%

Czytaj wiecej »