Koszyk (0) Zamknij

Brak produktów w koszyku.

Czy zioła „leczą” nasze geny

W jądrach komórkowych znajduje się DNA, który jest nośnikiem genów. Do niedawna myślano, że matryca genetyczna odczytywana jest w sposób automatyczny. Teraz wiemy, że pewne czynniki mają wpływ na to, czy dojdzie do ekspresji genów, czyli ujawnienia się cech zapisanych w DNA organizmu, czy też nie. Mają na to wpływ różne czynniki środowiskowe, nawet takie jak brak snu, stres, ale również produkty żywnościowe. Tego typu oddziaływanie daje nadzieję zarówno osobom z chorobami nowotworowymi jak i tym, którzy cierpią na choroby Alzheimera i Parkinsona. Istnieją także przypuszczenia, że oddziaływanie takie może dotyczyć nawet uszkodzeń materiału genetycznego, takich jak zespół Downa.

W jądrach komórkowych znajduje się DNA, który jest nośnikiem genów. Do niedawna myślano, że matryca genetyczna odczytywana jest w sposób automatyczny. Teraz wiemy, że pewne czynniki mają wpływ na to, czy dojdzie do ekspresji genów, czyli ujawnienia się cech zapisanych w DNA organizmu, czy też nie. Mają na to wpływ różne czynniki środowiskowe, nawet takie jak brak snu, stres, ale również produkty żywnościowe. Tego typu oddziaływanie daje nadzieję zarówno osobom z chorobami nowotworowymi jak i tym, którzy cierpią na choroby Alzheimera i Parkinsona. Istnieją także przypuszczenia, że oddziaływanie takie może dotyczyć nawet uszkodzeń materiału genetycznego, takich jak zespół Downa. Doniesienia naukowe na ten temat prezentowane były m.in. na konferencjach naukowych organizowanych przez Poznański Uniwersytet Medyczny. Wnioskiem z prezentowanych badań było, że zawarty w herbacie EGCG może hamować ujawnienie się genów w dodatkowej 21 parze chromosomów. To ten dodatkowy chromosom odpowiedzialny jest głównie za cechy charakterystyczne dla zespołu Downa. Zablokowanie tej ekspresji może mieć kluczowe znaczenie u osób z tym zespołem. Ponadto ekstrakt z liści zielonej herbaty wspomaga koncentrację i zdolność uczenia się, a także przeciwdziała pogorszeniu pamięci związanemu z wiekiem.

DS complex to preparat, który zawiera w swoim składzie wyżej wymienione ekstrakty oraz inne, które mogą mieć dobry wpływ na układ nerwowy. Dlatego zalecany jest on do suplementacji diety osobom z zespołem Downa oraz innymi zaburzenia układu nerwowego, takimi jak: ADHD oraz autyzm. Suplementacja diety tym produktem może także zwolnić przebieg zespołu Parkinsona i choroby Alzheimera.

DS complex oprócz ekstraktu z zielonej herbaty zawiera: ekstrakt z korzenia tarczycy bajkalskiej, korę cynamonowca, ekstrakt z owoców żurawiny, ekstrakt z kłącza kurkumy, kwas L-askorbinowy, ekstrakt z owoców aronii, ekstrakt z owoców borówki czernicy, ekstrakt z kłącza imbiru, ekstrakt ze skórek winogron i ekstrakt z owoców czarnego pieprzu.

ROK 2022

Styczeń 2022 KAMERUN, Nguelemendouka. Siostra Goretti Bober ze szkoły św. Teresy w Nguelemendouka, w liście do lek.med. Krzysztofa Błechy, dziękuje za dar w postaci preparatu Antybiobon. Siostra, w liście do Bonimedu pisze, że wiele dzieci ze szkoły, którym podawano Antybiobon, odzyskało radość życia.

Czytaj wiecej »

Anginbon – niezbędnik damskiej torebki.

Jak powszechnie wiadomo, w damskiej torebce można znaleźć bardzo różne rzeczy. Niektórzytwierdzą, że jest tam wszystko, ale jest jedna rzecz, która musi znaleźć się tam bezwzględnie. Jestmała, ładnie wygląda, ładnie pachnie, charakterystycznie smakuje i przyda

Czytaj wiecej »

Spokojny sen u dziecka – marzenie rodziców.

Jak powszechnie wiadomo, dzieci charakteryzuje naturalna ciekawość, która często połączona jestz dużą aktywnością. Wystarczy spuścić malucha z oczu na przysłowiową chwilę, a efekty mogą byćprzerażające: pomalowane ściany, podłoga w okruchach, potargane dokumenty zostawione nastoliku, opróżnione półki

Czytaj wiecej »

Dieta i wysiłek fizyczny – najważniejsze w cukrzycy.

Rola diety i wysiłku fizycznego w leczeniu i profilaktyce cukrzycy jest kluczowa. Wysiłek fizyczny powoduje: Redukcję poziomu glukozy we krwi poprzez:– zwiększenie wrażliwości tkanek na insulinę,– zwiększenie spalania glukozy w czasie wysiłku, przyspieszenie przemiany materii. 2.

Czytaj wiecej »