Uwaga na metale ciężkie!

Z badań naukowców z Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego Szczecińscy wynika, że w naszym organizmie mamy zbyt wysokie stężenie metali ciężkich, takich jak: rtęć, ołów i kadm. Profesor Jan Lubiński kierujący tymi badaniami szacuje, że

Z badań naukowców z Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego Szczecińscy wynika, że w naszym organizmie mamy zbyt wysokie stężenie metali ciężkich, takich jak: rtęć, ołów i kadm. Profesor Jan Lubiński kierujący tymi badaniami szacuje, że zatrucie metalami ciężkimi może zwiększyć 6,5 razy wystąpienie raka. Twierdzi on również, że ponad połowa Polaków jest zatruta tymi metalami, co związane jest ze smogiem, ale również z paleniem papierosów, kosmetykami zawierającymi rtęć oraz zatruciem mórz i oceanów. Jak zatem radzić sobie w tej sytuacji? Najlepszym rozwiązaniem wydaje się być używanie substancji pochodzenia pszczelego, takich jak pyłek pszczeli i miód. Badania nad tym prozdrowotnym efektem działania produktów pszczelich publikowali Prof. Bogdan Kędzia z małżonką. W Centrum Ziołolecznictwa Ojca Grzegorza zalecamy w celu odtruwania organizmu Apibon 3 x dz. 1 kaps. oraz Bonimel pyłkowo-propolisowy.

Zioła na prostatę

Przerost prostaty, jak mówią statystyki medyczne, czeka prawie każdego mężczyznę. U jednego dojdzie do tego wcześniej a u drugiego później. Zioła mogą znakomicie poradzić sobie z opóźnieniem tego procesu, bądź też złagodzić dolegliwości. Najlepsze

Czytaj wiecej »

Zioła na zapalenie zatok

Jeżeli zachorujemy na katar, który po kilku dniach ustąpi to możemy przypuszczać, że mamy dobrą odporność na infekcje. Ale jeżeli jego skutkiem będzie zapalenie zatok, to będzie to świadczyć o tym,

Czytaj wiecej »

Styl życia a bóle miesiączkowe

Zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS) dotyka w mniejszym lub większym stopniu wiele kobiet. Nie jest to choroba, zatem stosowanie leków w jej przypadku budzi kontrowersje. Okazuje się, że działania niefarmakologiczne mogą również spowodować

Czytaj wiecej »

Zalety diety w leczeniu onkologicznym

Polscy naukowcy opracowali dietę, która zmniejsza ryzyko raka aż o 60%. Dieta oparta na owocach, warzywach, sokach i produktach mlecznych zmniejsza ryzyko raka piersi u kobiet i raka płuc u mężczyzn aż o 60%

Czytaj wiecej »