Koszyk (0) Zamknij

Brak produktów w koszyku.

Dieta jest ważna przy nowotworach

Polscy naukowcy opracowali dietę, która zmniejsza ryzyko raka aż o 60%. Dieta oparta na owocach, warzywach, sokach i produktach mlecznych zmniejsza ryzyko raka piersi u kobiet i raka płuc u mężczyzn aż o 60% – twierdzą uczeni z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Regularne spożywanie warzyw, owoców, a także soków może zapewnić organizmowi wysoki potencjał antyoksydacyjny, niwelujący uszkodzenia ważnych struktur komórkowych, dzięki czemu nie dochodzi do kolejnych faz procesu nowotworowego – podkreśla prof. Wądołowska.

W Centrum Ziołolecznictwa w oparciu o prace naukowców z różnych krajów, ale także własne doświadczenie, opracowano koncepcję suplementacji diety polecaną osobom chorym na nowotwory i zagrożonym ich wystąpieniem. Używamy w niej suplementów diety skomponowanych z ziół i innych surowców naturalnych, które mają bardzo szerokie spektrum działania prozdrowotnego.

Zalecamy suplementację diety preparatem ziołowym Bofonginn kompleks (3 x dziennie 5 ml). Uzupełnia on dietę w prozdrowotne składniki, takie jak: ekstrakt z czarnej huby (błyskoporek podkorowy), odwar z ziela skrzypu polnego, ekstrakt z borowików (bogaty w selen), ekstrakty z owoców aronii, z liści zielonej herbaty i ze skórek winogron oraz miód. Dodatkowo można spożywać suplement diety wspomagający odporność organizmu Apibon (mikronizowany pyłek pszczeli połączony z propolisem, 3 x dziennie 1 kapsułka). Zalecamy również suplement diety Alerbon z olejem z nasion czarnuszki siewnej (3 x dziennie 1 kapsułka) oraz krople Nefrobonisol (1 x dziennie 1 łyżeczka). W profilaktyce przeciwnowotworowej bardzo dobre efekty przynosi również stosowanie suplementu diety Resveratrol (2 x dziennie po 8 kropli) oraz kapsułek Vitalbon (2 x dziennie 1 kaps.), który zawiera min. wyciągi z owoców jagodowych i ekstrakt z tarczycy bajkalskiej.

Suplementacja zwłaszcza w przypadku osób chorych na nowotwory powinna zawsze odbywać się łącznie z leczeniem zalecanym przez lekarza, a nigdy przeciwko jego zaleceniom.

ROK 2021

Styczeń 2021 Mikrofabryka masła orzechowego. KAMERUN. Rozpoczyna się budowa mikrofabryki masła orzechowego w Kamerunie – akcja prowadzona przez Bonimed wraz z siostrą Fabianą, dyrektorem Caritasu w Doumé. – Akcja ma na celu pozyskanie wsparcia finansowego,

Czytaj wiecej »

Dieta jest ważna przy nowotworach

Polscy naukowcy opracowali dietę, która zmniejsza ryzyko raka aż o 60%. Dieta oparta na owocach, warzywach, sokach i produktach mlecznych zmniejsza ryzyko raka piersi u kobiet i raka płuc u mężczyzn aż o 60% – twierdzą uczeni z Uniwersytetu

Czytaj wiecej »

Zioła i smog

Sezon grzewczy to czas, w którym zaostrzeniu ulegają choroby lokalizujące się w drogach oddechowych. Dzieci, jak donoszą badania lekarzy krakowskich, trzykrotnie częściej zgłaszają się do lekarza w okresie, gdy nad miastem unosi się smog. Problem zanieczyszczenia powietrza dotyczy

Czytaj wiecej »

Zgaga pali żywym ogniem

Zgaga to czasami banalny objaw, którego niektórzy doświadczają raz albo dwa razy w roku. Niestety czasami zgaga może uniemożliwić normalne życie. Jej objawy to nie tylko pieczenie w okolicy klatki piersiowej i górnej części brzucha, mogą jej towarzyszyć bóle

Czytaj wiecej »