Jak podaje Journal of the American Medical Association flawanole zawarte w gorzkiej czekoladzie mogą poprawiać pracę serca, wspomagać przepływ krwi w układzie nerwowym, a także hamować starzenie się mózgu. W badaniu, w którym wykorzystano czekoladę o minimum 70% zawartości kakao wykazano, iż produkt ten ma pozytywny wpływ na poziom stresu, stany zapalne, nastrój, pamięćodporność.

Jak podaje Journal of the American Medical Association flawanole zawarte w gorzkiej czekoladzie mogą poprawiać pracę serca, wspomagać przepływ krwi w układzie nerwowym, a także hamować starzenie się mózgu. W badaniu, w którym wykorzystano czekoladę o minimum 70% zawartości kakao wykazano, iż produkt ten ma pozytywny wpływ na poziom stresu, stany zapalne, nastrój, pamięćodporność. Można powiedzieć, iż doniesienia naukowe leją słodycz w nasze serca. Osoby, które czują się zagrożone zaburzeniami ukrwienia mózgu, mogącymi wpływać na pamięć i koncentrację, powodować zawroty głowy i szumy uszne, powinny pamiętać o suplementacji diety preparatem, np. Memobon, zawierającym ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego i ekstrakt z korzenia żeń-szenia. Ekstrakt z miłorzębu japońskiego wspomaga ukrwienie mózgu, pamięć, koncentrację oraz właściwe funkcjonowanie narządu słuchu i równowagi. Ekstrakt z korzenia żen-szenia sprzyja zachowaniu wydolności umysłowej i fizycznej, a także wspomaga witalność organizmu. Ponadto żeń-szeń ułatwia utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy w surowicy krwi.

Powiązane produkty