Polscy naukowcy opracowali dietę, która zmniejsza ryzyko raka aż o 60 %. Dieta oparta na owocach, warzywach, sokach i produktach mlecznych zmniejsza ryzyko raka piersi u kobiet i raka płuc u mężczyzn aż o 60 % - twierdzą uczeni z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Regularne spożywanie warzyw, owoców, a także soków może zapewnić organizmowi wysoki potencjał antyoksydacyjny, niwelujący uszkodzenia ważnych struktur komórkowych, dzięki czemu nie dochodzi do kolejnych faz procesu nowotworowego - podkreśla prof. Wądołowska.

W Centrum Ziołolecznictwa w oparciu o prace naukowców z różnych krajów, ale także własne doświadczenie, opracowano koncepcję suplementacji diety polecaną osobom chorym na nowotwory i zagrożonym ich wystąpieniem. Używamy w niej ziołowe suplementy diety pochodzenia naturalnego, które mają bardzo szerokie spektrum działania prozdrowotnego.

W Centrum Ziołolecznictwa osobom chorującym na nowotwór lub zagrożonych tą chorobą często zalecamy suplementację diety syropem ziołowym Bofonginn kompleks 3 x dz. 5 ml. Uzupełnia on dietę w prozdrowotne składniki, takie jak: ekstrakt z czarnej huby (błyskoporek podkorowy), odwar z ziela skrzypu polnego, ekstrakt z borowików (bogaty w selen), ekstrakt z owoców aronii, z liści zielonej herbaty i ze skórek winogron oraz miód. Dodatkowo można spożywać suplement diety wspomagający odporność organizmu Apibon (pyłek pszczeli i propolis) 3 x dz. 1 kaps.

Zalecamy również suplement diety Alerbon z olejem z nasion czarnuszki 3 x dz. 1 kaps. oraz krople Nefrobonisol 1 x dz. 1 łyżeczka. W profilaktyce przeciwnowotworowej bardzo dobre efekty przynosi również stosowanie suplementu diety Resveratrol(2 x dz. po 8 kropli) oraz kapsułek Vitalbon działających silnie antyoksydacyjnie.

Suplementacja zwłaszcza w przypadku osób chorych na nowotwory powinna zawsze odbywać się łącznie z leczeniem zalecanym przez lekarza a nigdy przeciwko jego zaleceniom.

Powiązane produkty